Opvang vluchtelingen wel of niet?

Het persoonlijke verhaal van ons bestuurslid Bart van As.

Economische impact

Toen Poetin Oekraïne binnenviel heb ik met verbazing geluisterd naar onze politiek. De eerste vier dagen ging het vooral over de economische impact voor Nederland. Mijn gedachten gingen uit naar de Oekraïners die ineens in angst leven en in een onzekere wereld wakker worden. Waar mensen die leven in een veilige prettige omgeving met een eigen dak boven hun hoofd ineens niet meer het leven kunnen leiden wat ze gewend zijn. In vrijheid en gezondheid leven is onbetaalbaar en ons belangrijkste goed. Moeten wij die mensen niet helpen?

Menselijke aspect

Inmiddels wordt er via de landelijke politiek hard lokaal gewerkt om mensen uit Oekraïne op te vangen. Ook Idealis kijkt wat we hierin kunnen doen. Persoonlijk had ik ook sterk het gevoel iets te moeten doen. Het lijkt me vreselijk dat je je eigen vertrouwde omgeving ineens een omgeving is vol met angst.

Persoonlijk

Maar natuurlijk; het is spannend, ik spreek de taal niet, ik weet niet wie, ik weet niet hoeveel, ik weet niet hoelang, hoe erg getraumatiseerd zijn ze, ik weet het niet. En dit was precies mijn gedachten niet. Ik zei tegen mezelf: Bart als je er over na gaat denken dan doe je het wellicht niet. Maar het gaat niet over mij het gaat over mensen die op de vlucht zijn. Die geen veilige plek hebben op dit moment. Dus ja! Ik heb aangegeven dat ik graag mensen uit Oekraïne in mijn huis wil opvangen. En jazeker, het zal soms ongemakkelijk zijn en aanpassen. Maar wat fijn dat ik mensen iets van een thuis kan bieden.

Wil je op de hoogte blijven volg ons dan op LinkedIn en hier op de onze website.

#regiofoodvalley #woningmarkt #vastgoed #wonen #woonagenda