Voorstellen

Door Ronald van de Waerdt – bestuurslid Stichting Vastgoedmonitor Regio Foodvalley

“Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen”!

Sinds begin van dit jaar zit ik namens de Rabobank in het bestuur van de Stichting Vastgoed Monitor Regio Foodvalley. Mijn naam is Ronald van de Waerdt en ik ben geboren en getogen in Veenendaal. Ongeveer 7 jaar geleden ben ik met mijn vrouw Annemieke in Amersfoort komen wonen en sinds 2 jaar zijn wij een mooi gezin met 3 heerlijke (geadopteerde) kinderen. In mijn vrije tijd ben ik veel rondom het voetbalveld te vinden, namens de KNVB coach ik 3 scheidsrechters in het betaalde voetbal. Heb ik nog tijd over, dan stap ik graag op de racefiets.  

Als key accountmanager van het landelijk nieuwbouwteam voer ik dagelijks gesprekken met diverse stakeholders die in deze mooie branche actief zijn. De verbindende- en soms aanjagende rol die wij als bank kunnen vervullen, is ontzettend waardevol. Die kennis en ervaring die ik vanuit de praktijk opdoe, neem ik mee onze organisatie in om nieuwe producten te ontwikkelen en ons beleid te optimaliseren. Dit alles om de nieuwbouwmarkt zakelijk en particulier zo goed mogelijk te kunnen bedienen. 

Nieuwbouw Nederland

Om de woningnood in Nederland te stoppen, moeten we ontzettend veel woningen bijbouwen. De aantallen vliegen je om de oren en er wordt veel, aan de diverse versnellingstafels, gesproken hoe we belangrijke belemmeringen met elkaar kunnen aanpakken. Ook in onze mooie Regio Foodvalley vinden deze gesprekken plaats. De Stichting Vastgoed Monitor Regio Foodvalley mag trots zijn op het feit dat private- en publieke partijen elkaar zo consequent blijven opzoeken tijdens de door haar georganiseerde symposiums. Heel waardevol en uniek! Juist hier kunnen partijen informeel elkaars uitdagingen bespreken en kijken hoe je het gezamenlijke doel, woningen toevoegen aan de bestaande voorraad, kunt nastreven. Als je in deze markt wilt versnellen, dan moet dat echt met elkaar! 

Betaalbaar en Duurzaam

Als ik kijk naar mijn persoonlijke drijfveren dan gaan mijn ogen echt sprankelen als er betaalbare en duurzame projecten gerealiseerd worden! Dergelijke woningen bieden niet alleen een oplossing voor het woningtekort, maar dragen ook bij aan een beter milieu en een duurzame toekomst.

Jongeren

Betaalbare woningen zijn cruciaal voor de jongere generatie, vooral nu de huizenprijzen en huren ontzettend hoog zijn. Het bouwen van dergelijke woningen maakt voor jongeren écht het verschil in hun financiële stabiliteit, welzijn en toekomstplannen. En als het bouwen van deze betaalbare woningen hand in hand kan gaan met duurzaamheid, dan slaan we 2 vliegen in één klap. Want hoe gaaf is het dat duurzame woningen de ecologische voetafdruk verminderen door gebruik te maken van energie-efficiënte technologieën, hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke bouwmaterialen. Hier hebben we nu en in de toekomst profijt van.

Ik ben ervan overtuigd dat projecten die betaalbare- en duurzame woningen combineren,  bevorderend is voor de sociale cohesie en een leukere leefomgeving creëert. Daar maak ik me graag sterk voor!

Ik zie er naar uit om u op het najaarssymposium op 6 november weer te mogen ontmoeten!

Ronald van de Waerdt

Blijf de ontwikkelingen volgen op onze website!

#regiofoodvalley #woningmarkt #vastgoed #wonen #woonagenda